fredag 28 januari 2011

Kräftsjärtar med avokado och kidneybönor


fotoakuten.se


2 portioner
5-10 min
----
Ingredienser
1 medelstor avokado
1 tomat
60 g sockerärtor
1 rödlök
5 dl kokta eller konserverade kidneybönor (350g)
4 tsk olivolja
4 tsk vinäger
4 tsk citronsaft
2-3 tsk sambal oelek
300 g kräftstjärtar

Gör så här:
Skär avokadon, tomaten och sockerärtorna i bitar.
Hacka löken och blanda sedan grönsakerna med bönorna och kräftsjärtarna.
Rör ihop olja, vinäger, citron och sambal och häll chilivinägretten över salladen.
Servera med en grönsallad om så önskas.
----
Detta recept är fr Kristina Andersson som också skrivit böckerna om ISO-dieten.
"Optimal snabbmat med alla ingredienser för hälsosam kost: mycket protein i kräftsjärtar och bönor, långsamma kolhydrater, mineraler och antioxidanter i bönorna, bra fett i avokado och olivolja samt sambal oelek som inte bara höjer förbränningen utan även . likt löken, innehåller skyddande fytokemikalier."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar