söndag 8 februari 2009

Vinkokta torskfiléer

Ingredienser - 2 portioner

400 g torskfilé
1.5 dl vitt vin eller fiskbuljong
200 g rucolablad
Till servering:
riven eller hyvlad parmesanost
grovkrossad svarteppar


Gör så här
Ansa och skölj rucolabladen och lägg dem på ett serveringsfat. Riv parmesanosten och pressa ut saften ur citronen. Använder du djupfryst fisk ska den tinas till hälften. Skär den i skivor. Koka sedan upp vinet eller buljongen, lägg i fisken och sjud på svag värme tills fisken är genomkokt. Ta upp fisken med hålslev och lägg den på rucolabladen. Häll på citronsaften och strö över parmesanost. Avsluta med att mala över rikligt med svartpeppar.

Länk till receptet: http://recept.nu/1.207998/gi_viktkoll/varmratter/fisk_skaldjur/vinkokta_torskfileer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar