Svampblandning
150g svamp (trattkantarell, KarlJohan, skogschampinjoner...)
1 dl rödvin
3 msk honung
2 st vitlöksklyftor
1 st schalottenlök
olivolja
salt
vitpeppar
Gör så här: Fräs svampen i olivolja tillsammans med den finhackade löken och pressad vitlök. Tillsätt honung och vin, låt reducera tills vinet är borta. Krydda med salt och peppar.
Kyckling:
4 st kycklingfiléer
salt
peppar
olivolja att bryna i
Gör så här: Fyll kycklingfiléerna med svampblandningen och bind ihop. Bryn dem och krydda med salt och peppar. Stek i ugn i 175 grader i cirka 14 minuter.
Citronspenat:
200 g blancherad spenat
0.5 st citron
smör
salt
vitpeppar
Gör så här: Skala av det gula på citronen och strimla fint. Blanchera två gånger och fräs spenaten i smöret. Tillsätt citronstrimlorna. För mer citronsmak, pressa ifrån citronen.
Rotfrukter:
150 g morot
22 g mjölig potatis, t,ex, king Edward
150 g rotselleri
150 g palsternacka
1 st schalottenlök
timjan
1 st grönsaksbuljongtärning
salt
Vid servering - skiva upp kycklingarna. Lägg upp rotfrukterna och citronspenaten vid sidan av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar