söndag 8 februari 2009

Svampfylld kycklingfilé med citronspenat

Ingredienser - 4 portioner

Svampblandning
150g svamp (trattkantarell, KarlJohan, skogschampinjoner...)
1 dl rödvin
3 msk honung
2 st vitlöksklyftor
1 st schalottenlök
olivolja
salt
vitpeppar
Gör så här: Fräs svampen i olivolja tillsammans med den finhackade löken och pressad vitlök. Tillsätt honung och vin, låt reducera tills vinet är borta. Krydda med salt och peppar.

Kyckling:
4 st kycklingfiléer
salt
peppar
olivolja att bryna i

Gör så här: Fyll kycklingfiléerna med svampblandningen och bind ihop. Bryn dem och krydda med salt och peppar. Stek i ugn i 175 grader i cirka 14 minuter.


Citronspenat:
200 g blancherad spenat
0.5 st citron
smör
salt
vitpeppar

Gör så här: Skala av det gula på citronen och strimla fint. Blanchera två gånger och fräs spenaten i smöret. Tillsätt citronstrimlorna. För mer citronsmak, pressa ifrån citronen.

Rotfrukter:
150 g morot
22 g mjölig potatis, t,ex, king Edward
150 g rotselleri
150 g palsternacka
1 st schalottenlök
timjan
1 st grönsaksbuljongtärning
salt

Gör så här: Skala och skär rötterna i stavar och löken i skivor. Koka tillsammans med buljongtärningen (utblandad med vatten) och timjan, salta.


Vid servering - skiva upp kycklingarna. Lägg upp rotfrukterna och citronspenaten vid sidan av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar