söndag 1 februari 2009

Pestopanerad strömming med rostad fänkål

Ingredienser - 4 portioner
2 fänkålsstånd
1 citron
olivolja
salt och svartpeppar

2 msk röd pesto
8 strömmingsfiléer
smör
1 dl grädde
1/2 dl mjölk

1/2 dl pumpafrön

Gör så här:
Dela fänkålen och tag bort roten. Skär fänkålen i klyftor, lägg på plåt och pressa citron och häll olivolja på. 15 min i 225°.
Lägg upp fyra strömmingsfiléer och bred på peston. Salta och peppra innan du lägger på resterande strömmingsfiléer som "lock". Bryn filéerna i smör ett par minuter per sida. Häll på grädden och mjälken och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med den rostade fänkålen toppat med pumpafrön.

Mmmmmmm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar