söndag 8 februari 2009

Pepparstek med konjaksgrädde

Ingredienser - 4 portioner
800 800 g utskuren biff
salt
0.5 0.5 dl hela svartpepparkorn
50 50 g smör

Sås:

1.25 1.25 dl konjak
2 2 dl grädde
2 2 tsk dinjonsenap

Gör så här
Skär biffen i 2 centimeter tjocka skivor och bulta dem sedan till 3 millimeter tjocklek. Krossa svartpepparen i mortel och strö hälften över biffarnas ena sida. Tryck till lite, så att pepparen fäster ordentligt. Gör likadant med andra sidan. Låt köttet ligga och dra smak av pepparen i minst 1 timme.

Hetta upp konjaken. Blanda samman grädde och senap. Hetta upp en stekpanna. Krydda köttet med salt och stek i smör på båda sidor. Häll på konjaken och tänd på. Ta upp biffarna när det slutat brinna. Tillsätt grädden och koka upp. Låt såsen sjuda i 3 minuter.

Lägg upp biffarna på varma tallrikar och slå över såsen före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar