Majskyckling:
4 4 majskycklingbröst
6 6 kvistar timjan
3 3 klyftor vitlök
1 1 msk kallpressad rapsolja
1 1 msk smör, ekologiskt
havssalt
nymald svartpeppar
Vårsallad:
blandad sallad
8 8 st rädisor
1 1 huvud romanesco
1 1 huvud blomkål, litet
0.6 0.6 kg potatis
Citrondressing:
3 3 dl gräddfil
1 1 msk citronsaft från kravcitron
1 1 msk citronskal från kravcitron
0.5 0.5 dl gräslök
havssalt
nymald svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader. Bryn kycklingbröstet hårt på skinnsidan med olja och smör. Tillsätt vitlöksklyftor och timjan. Baka klart kycklingen i ugnen tills innertemperatur är 60 grader, låt vila.
Vårsallad: Skölj salladen och plocka i små kvistar. Skölj romanesco, blomkål och plocka i små buketter, koka mjuka i väl saltat vatten. Kyl ned i iskallt vatten, häll av.
Koka potatisen mjuk i väl saltat vatten, skär i skivor. Hyvla rädisor på mandolin och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Citrondressingen: Finhacka gräslöken och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar