söndag 8 februari 2009

Kräftstjärtssallad med ägg

Ingredienser - 4 portioner

400 g kräftstjärtar
4 st romansallatsblad
4 st ekbladssallatsblad
0.25 st isbergssallatshuvud
0.33 st slanggurka
8 st rädisor
8 st körsbärstomater
4 st hårdkokta ägg
0.5 dl majonnäs
Dressing:
2 msk olivolja
1 tsk pressad citronsaft

Gör så här
Låt kräftstjärtarna rinna av. Skölj salladsbladen och låt även dem rinna av. Strimla isbergssallaten och skär gurkan i mindre bitar. Skär rädisor och körsbärstomater i fyra delar. Blanda samman isbergssallad, gurka, rädisor och tomater. Droppa över olivolja och citronsaft och blanda. Lägg upp salladsbladen på fyra tallrikar. Fördela isbergsblandningen bredvid. Toppa med kräftstjärtarna. Skala äggen och dela dem i halvor. Spritsa på majonnäsen och lägg på ägghalvorna. Dekorera gärna med dill och citron.

Länk till receptet: http://recept.nu/1.14010/gi_viktkoll/efterratter_godis/frukt_bar/1.14010?view=printerfriendly

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar