söndag 1 februari 2009

Fransk sallad med senapsdressing

Ingredienser - 4 portioner
1 st silverlök
2 tsk vitvinsvinäger
1 frisésalladshuvud
1 kruka gräslök
2 krukor romansallad
1 näve färsk körvel
2 nävar haricots verts
salt

Dressing
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk vinäger
2 msk dijonsenap
1/2 dl solrosolja
1/2 dl fin olivolja
salt och vitpeppar

Gör så här:
Koka haricots vert i saltat vatten i 1 minut. Skär silverlöken i halvmånar och lägg i en skål, häll på vinägern och låt dra i 10 minuter.
Tag bort alla mörkgröna blad på frisésalladen eftersom de smakar bittert. Skär loss de gulvita bladen, skölj iskallt tillsammans med gräslöken och körveln. Låt dem torka och lägg i en stor skål. Lägg i sköljd och färdigkokt haricot verts. Skär romansalladen i bitar och lägg i skålen. Ta upp löken och strö över salladen.
Häll först vinägern i en skål och därefter senap, vitlök och 1 krm salt. Vispa sedan i oljan så att dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och rör om.

Mumsigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar