söndag 8 februari 2009

Asiatisk tonfisktartar med avokadoröra

Ingredienser - 4 portioner

340 g pinfärsk tonfisk av sushikvalitet
2 msk hackad kapris
2 msk olivolja, extra virgin
2 msk riven färsk ingefära
gourmetsalt
1 msk svarta sesamfrön
Avokadoröra:
1 mogen avokado
2 tsk japansk soja
2 tsk pressad limesaft
1 tsk wasabi på tub
Till servering:
japansk soja efter smak

Gör så här
Tärna tonfisken i små kuber. Hacka kaprisen. Skala och riv ingefäran fint. Blanda samman tonfisk och kapris med olivolja, ingefära och gourmetsalt. Riv av ett stort ark med aluminiumfolie, vik det dubbelt. Lägg en tjock sträng av tonfisktartaren längs med ena kanten. Rulla till en tät rulle, ca 3 cm i diameter, och vrid ihop ändarna på folien likt en smällkaramell. Upprepa med resten av tonfisken. Lägg rullarna i frysen i ca 1 timme.

Ta ut tonfiskrullarna ur frysen och ta av folien. Strö sesamfrön runt om rullen och klappa fast dem. Skär rullen i 3 cm tjocka skivor. Dela avokadon och ta ut kärnan. Mosa fruktköttet med soja, limesaft och wasabi till en röra. Lägg upp tartarerna på serveringsfat eller på fyra tallrikar och toppa med en klick avokadoröra. Servera med extra soja.


Länk till receptet: http://recept.nu/1.227105/recept.nu_redaktionen/forratter/fisk_skaldjur/tonfisktartar_med_avokadorora

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar