onsdag 28 januari 2009

Parmalindad kyckling med auberginechips

Ingredienser - 4 portioner
4 kycklingfiléer
1 dl trattkantareller, smått skivad
1 dl skogschampinjoner, smått skivad
1/2 dl basilika, hackad
1 silverlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
salt och svartpeppar
ca 8 skivor parmaskinka
tandpetare

Auberginechips – gör så här:
Skiva två aubergine i tunna skivor och lägg på plåt med smörpapper. Spraya lite (eller pensla) olivolja och salta. 15-20 min på 250°, beroende på tjockleken på skivorna. Sänk värmen till 150° och fortsätt rosta tills du får dem så knapriga du vill ha dem.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Banka ut kycklingfiléerna en aning med hjälp av en kavel. Bryn svamp, lök och vitlök i ca 5 minuter. Fördela svamp- och lökblandningen tillsammans med basilikan på kycklingfiléerna och salta och peppra efter smak. Rulla ihop kycklingfiléerna och använd två st skivor parmaskinka per filé. Fäst allt med hjälp av tandpetare.
Ställ in formen i ca 25 minuter eller tills kycklingen är färdig - dvs genomstekt.

Mumsigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig!