tisdag 27 januari 2009

Oxfilé med västerbottenquinoa och svamp

Ingredienser - 4 portioner
1 påse torkad svamp (ex karljohans)
3 dl quinoa
6 dl vatten
salt
1 liten gul squash
olivolja
4 blad savoykål
1 msk hackad färsk timjan
svartpeppar
600 g oxfilé
1 dl riven västerbottenost

Gör så här:
Lägg karljohanssvampen (eller valfri annan svamp) i blöt i ca 30 minuter. Skölj quinoan noga coh koka i lättsaltat vatten i 13-14 minuter.
Skiva squashen tunt och stek den i olivolkja i någon minut per sida. lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
Ta upp svampen och kram a ur vätskan. Stek svampen i lite olicolja i en stekpanna i ca 5 minuter. Skär savoykålen i mindre bitar coh stek tillsammans med svampen inågon minut. häll på balsamvinäger och rör om. Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar. Stäl låt sidan.
Sjär oxfilén i 2 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter per sida. Strö på salt och svartpeppar.
Tillsätt ricen västerbottenost till quinoablandningen och fördela blandningen på fyra tallrikar. toppa med några skivor oxfilé och squashskivor.

Mumsa lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar