torsdag 17 juli 2008

Samlade frukostar

Champinjonomelett med rödlök och paprika
3 st ägg - 1 äggula,
6-8 st champinjoner i skivor
1/4 rödlök - finhackad
1/4 paprika - finhackad
salt och peppar
Börja med att steka champinjonerna. Vispa samtidigt ihop äggen tillsammans med rödlök och paprikan. När champinjonerna börjat att få lite färg häller du på äggsmeten. Stek på hög värme och tag bort omeletten precis innan den stelnar. Vik den gärna dubbel och servera med en sallad.

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Äggröra med tomat och basilika
(från iTrims receptsida)
4 st ägg (men bara 2 äggulor)
4 msk minimjölk
1 st tomat
1 st grapefukt
1 st mandarin
1 tsk basilika
Vispa ihop äggen (endast 2 äggulor) med minimjölk och basilika. Stek äggröran i en teflonpanna, tärna ner tomat i röran. Ät frukterna till.

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Smoothie med frukt och bär
(eller Frukt- och bärdrink från iTrims receptsida)
1 dl kesella
1 dl minimjölk el naturell yoghurt
1,5 dl frukt och el bär

Blanda allt och använd mixern. Använd isbitar eller frysta bär för att få konsistensen tjockare. Och kallare.

Mina favoritblandningar:
Hallon och mango
Hallon och blåbär
Hallon och persika
Hallon och björnbär
Jordgubbar och apelsin
Jordgubbar och blodgrapefrukt
Jordgubbar och passionsfrukt

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Keso med fruktsallad
(från iTrims receptsida)
2 dl keso
1 st apelsin
1 st päron
1 st äpple
4-5 st nötter
Skär frukterna i en stor skål och lägg på keso och nötterna på toppen, krydda med kanel eller kardemumma.