tisdag 27 maj 2008

Scampisallad med avocadokulor

Ingredienser
30 råa scampi
beräkna 3–4 per person
2 msk smör
1 tärning grönsaksbuljong20 hela bondbönor
2 avokador
1–2 lime
1 ask (150 g) machésallad
1 ask mangoldskott eller
annan sallad av späda skott
1 dl grön pesto

Till garnering: röda basilikablad


Gör så här: Fräs scampin i smöret tills den fått en vacker röd färg.Koka upp buljongen och koka bönorna i 5–10 minuter. Låt rinna av.Dela och kärna ur avokadon.Tag ut små kulor med en melonkulformare. Pressa över rikligt med limesaft så behåller de den fina gröna färgen.Fördela salladssorterna på ett fat. Sprid ut scampin. Tag ut bönorna från skidorna och blanda ner dem i salladen. Fördela avokadokulorna och ringla över peston. Garnera med röda basilikablad.

Recept ur Monica Ahlbergs kokbok publicerad på Aftonbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar