tisdag 15 januari 2008

Dinkellimpa

Receptet kommer från GI in the City - med Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson

Dinkellimpa - 2 limpor
10 dl dinkelmjöl (fullkorn)
7 dl ljust dinkelsikt
25 g jäst
1 tsk socker (för jäsningen)
6 1/2 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 dl dinkelkorn
1 dl solrosfrön

Gör så här:
Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en liten grop i mitten och smula ner jästen. Tillsätt socker och 1 dl vatten. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter
Rör ner salt, olivolja, dinkelkorn, solrosfrön, och resten av vattnet. Knåda degen väl och låt jäsa 40 minuter. Häll degen i tv smorda 1 1/2liters brödformar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda bröden längs ner i ugnen i 10 minuter i 250°, sänk värmen till 200° och grädda i ytterligare 20 minuter.

2 kommentarer:

  1. Hej hej, har du gjort detta bröd, jag har testat och inte lyckats.

    SvaraRadera
  2. Jag har gjort det... Det är underbart gott!!! :-)

    SvaraRadera