måndag 10 september 2007

Räk- och chiligryta med aioli

Det här receptet är helt gudomligt gott. Det finns i boken "Våra bästa GI-recept", men jag har gjort om det lite...

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 1/2 krm ingefära, torkad (eller 2 1/2 cm färsk finhackad ingefära
2 krm chilipeppar (eller 1-2 färska pepparfrukter)
1/2 röd paprika, finhackad
4 msk rapsolja
1 1/2 tsk röd currypasta (eller 2 tsk curry)
1 burk krossade tomater
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl grädde
500 g skalade räkor (blanda vanliga räkor med scampi)
salt och vitpeppar

Gör så här:
Skiva lök, hacka vitlök, (ingefära) paprika och pepparfrukterna. Stek på låg värme i oljan i några minuter. Tillsätt kryddorna och currypastan och rör om. Låt koka ngn minut. Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och koka i 10 minuter. Tillsätt grädden och sjud ytterligare 5 minuter. Lägg sedan i räkorna och smaka av med salt och peppar.

Servera med en klick aioli till.

Så gott!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar