500 g köttfärs
1 dl grädde
1 tsk salt
2 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 finhackad rödlök
2 msk rivet citronskal
2 msk finhackad färsk dragon
3 msk rökt skinka el stark salami
Tomatsåsen:
1 röd eller gul paprika
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
½ msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater
salt, peppar & oregano efter smak
Gör så här
Tomatsåsen: Sätt ugnen på 250º. Dela paprikan i fyra delar och ta ut kärnhuset, rosta paprikabitarna med ovansidan upp i övre delen av ugnen i 15 minuter. Skalet ska bli bränt. Dra av skalet och finhacka paprikan. Finhacka lök och vitlök och stek i lite olja utan att det tar färg. Häll i vinägern, tomatkrosset och paprikabitarna. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Låt koka ihop ca 20 minuter.
Köttbullarna: Blanda ingredienserna till köttbullarna, forma lagom stora bullar och stek i olja på medelvärme tills de är genomstekta. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och servera med kokta haricot vertes.
Nästan för gott - äter lite för mycket av detta istället...
Receptet kommer från GI-mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar