måndag 16 juli 2007

Stinas småost

eller keso- och gräslöksröra.

Min farmor brukade göra egen småost (färskost idag kallad) på silad fil, men sedan Keson kom gick det mycket snabbare att använda sig av den. Knepet är att keson skall frysas in och när man tinar upp den ska man röra runt och mosa kesoröran, innan den är färdigtinad, så att den blir småkornig. Kan användas istället för smör - jättegott pålägg.

Gör så här:
Tag ett lager keso i en bunke och strö över nyklippt gräslök och salta lite. Gör så lager efter lager tills keson är slut. Blanda sedan allt och häll tillbaka i keso-burken. Frys in. Tina upp dagen efter och innan keson är färdigtinad - rör om - mosa den försiktigt så att den blir småkornig. Nu är den färdig att användas. Förvaras i kylskåp - håller lite mer än en vecka beroende på kylan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar