torsdag 21 juni 2007

Piffa upp en sallad!

Tag vanlig grönsallad. Mixa med basilikablad, grovhackad ruccola och solrosskott.
Skiva rödlök, purjolök, gurka och paprika tunt i halvmånar. Använd flera färger på paprikan.
Tillsätt - efter smak - tomater, champinjoner, sockerärtor, rädisor, sparris - gul eller grön.

Piffen - hetta upp en panna och släng i några nötter. Pannan bör vara torr. Jag brukar blanda pinjenötter, valnötter och cashewnötter som jag krossar lite lätt. Skaka på pannan hela tiden så att de inte bräns. När de börjar få lite färg häller du dem över din sallad.

Tillför:
Tonfisk, grillad eller bara på burk
Rökt lax
Rökt kalkon i skivor
Rökt skinka - finns så många olika sorter
Kyckling - stekt, grillad
Rostbiff
osv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar